ASZTALOS KRISZTINA
festőművész

TANULMÁNYOK:

1997 - 2001 Eszterházy Károly Egyetem, Eger
kitűntetéssel diplomázott rajz-vizuális kommunikáció tanárként
Mesterei: Földi Péter, Kossuth-díjas festőművész, Kovács László és Nagy B. István Munkácsy- díjas festőművészek, Pusztai Ágoston szobrászművész

1996 -1997 Boris Slavenski és Benoist Demoraine kortárs képzőművészek magántanítványa, Párizs, Franciaország

1996 Pusztai Ágoston szobrász magántanítványa, Eger

   
 

Asztalos Krisztina 1989 óta foglalkozik festészettel. Rajz-vizuális kommunikáció tanárként kitűntetéssel diplomázott 2001-ben. Festményei egyéni és csoportos, hazai és nemzetközi kiállításokon szerepeltek már Európában, Ázsiában, Afrikában és az Amerikai Egyesült Államokban. Művészetének fő témája - az 5 elem - Föld, Víz, Tűz, Levegő, Tér. Munkáinak inspirációja a keleti kalligráfia, a természet és emberi természet. Változatos technikákkal ás anyagokkal dolgozik: papíron tussal és vízfestékkel, akril festékkel és vegyes technikával vászon képeken és fatáblán. A nagy méretű, 2-3 méter hosszúságú "Aqua" sorozat képei különleges térérzetet keltenek a szemlélőben.

„..A “Város” sorozat a világvárosok sokszínű városi rezgéseit ábrázolják, egy kis humorral és szarkazmussal fűszerezve, melyek személyes visszajelzések a városi rétegek történeteire, városi témák magyar, európai és az amerikai kultúráról : Budapest, Párizs és New York városokban. A globális média eszközök hatását ábrázolják és a városi rétegek trendjeit is tükrözik....”

Festményei 10 független nemzetközi kiadású könyvben szerepelnek. Krisztina festményeit a Verisart hitelesítette.

"ARS POETICA"
"Képeim a természet-ábrázolások: a természet, amely körülvesz minket,mikro-és makrokozmikus tereivel, valamint az emberi természet, amely elválaszthatatlanul e szabad tér-egység része. Az ember akár e tér egy állandóan változó energiamező. Minden átalakul bennünkszüntelenül, az atomjaink akár véráramlatok testünkben, ahogyan galaxisok születnek és kihunynak, testünkbe hullatva alkotóikat. Fényhordozó csillagok hamui vagyunk." Asztalos Krisztina, 2004.