ASZTALOS KRISZTINA
festőművész

TANULMÁNYOK:

1997 - 2001 Eszterházy Károly Egyetem, Eger
kitűntetéssel diplomázott rajz-vizuális kommunikáció tanárként
Mesterei: Földi Péter, Kossuth-díjas festőművész, Kovács László és Nagy B. István Munkácsy- díjas festőművészek, Pusztai Ágoston szobrászművész

1996 -1997 Boris Slavenski és Benoist Demoraine kortárs képzőművészek magántanítványa, Párizs, Franciaország

1996 Pusztai Ágoston szobrász magántanítványa, Eger

   
 

Asztalos Krisztina 1989 óta foglalkozik festészettel. Rajz-vizuális kommunikáció tanárként kitűntetéssel diplomázott 2001-ben. Festményei egyéni és csoportos, hazai és nemzetközi kiállításokon szerepeltek már Európában, Ázsiában, Afrikában és az Amerikai Egyesült Államokban. Művészetének fő témája - az 5 elem - Föld, Víz, Tűz, Levegő, Tér. Munkáinak inspirációja a keleti kalligráfia, a természet és emberi természet. Változatos technikákkal ás anyagokkal dolgozik: papíron tussal és vízfestékkel, akril festékkel és vegyes technikával vászon képeken és fatáblán. A nagy méretű, 2-3 méter hosszúságú "Aqua" sorozat képei különleges térérzetet keltenek a szemlélőben.

„..A “Város” sorozat a világvárosok sokszínű városi rezgéseit ábrázolják, egy kis humorral és szarkazmussal fűszerezve, melyek személyes visszajelzések a városi rétegek történeteire, városi témák magyar, európai és az amerikai kultúráról : Budapest, Párizs és New York városokban. A globális média eszközök hatását ábrázolják és a városi rétegek trendjeit is tükrözik....”

Festményeim és egyéb munkáim szerepeltek számos hazai és nemzetközi egyéni és csoportos kiállításon Európában, Amerikai Egyesült Államokban, - 11 különböző csoportos kiállításon New York államban, valamint résztvettem Svédországban, Dániában, Dél-Afrikában, Kanadában, Portugáliában, Németországban, Bulgáriában, Új Zélandon, Hollandiában, Indiában, Krétán, Görögországban,Dél- Koreában,a geojei Haegeumgang Theme Múzeum állandó gyűjteményében, Izlandon, a Rejkjavik Művészeti Múzeumban, Yoko Ono „ Felemelkedés” projektjében, Kínában, Oroszországban, a Koltsovo repülőtér állandó kiállításán, Jekatyerinburgban. Továbbá megtalálhatóak magángyűjteményben és aukciókon vagy adományként is gazdagítja non-profit alapítványok kollekcióját, néhányat megemlítve: MonkDogz Urban Art, New York, Skylight Gallery NYC, HFA kiállítás a Chasamában, New York, Affordable Art Fair, New York, Gallery 66NY, NY, Catalyst Gallery, NY, GAGA Art Center, New York, Yoko Ono és MoMA, New York, PEACE IS POWER közös művészeti projektjében.

Krisztina grafikus/ art director-ként is dolgozik www.xtdesign.hu budapesti grafikai stúdiójában.


Festményeim 7 független nemzetközi kiadású könyvben szerepenek.

"ARS POETICA"
"Képeim a természet-ábrázolások: a természet, amely körülvesz minket,mikro-és makrokozmikus tereivel, valamint az emberi természet, amely elválaszthatatlanul e szabad tér-egység része. Az ember akár e tér egy állandóan változó energiamező. Minden átalakul bennünkszüntelenül, az atomjaink akár véráramlatok testünkben, ahogyan galaxisok születnek és kihunynak, testünkbe hullatva alkotóikat. Fényhordozó csillagok hamui vagyunk." Asztalos Krisztina, 2004.